Friss topikok

  • Cefrekecske: @Rongy Rázó: Baromság. (2014.08.02. 15:25) Sajnos te is feminista vagy.
  • PszichologusDr: Magam is tapasztaltam, hogy sok kint élő honfitársunknak honvágya van, vagy a magánytól több lelki... (2014.07.19. 12:05) Élhetetlenek.

Remekjó Feminfós cikk.

2014.11.13. 19:20 Agát

http://feminfo.444.hu/2014/04/08/egy-ista-gondolatai/

Úgy látjuk, hogy a szexizmus és a rasszizmus bizony sok szempontból hasonlóak. Hatalmas viszont a különbség a kettő megítélésében. Csak kevesen merik felvállalni rasszista nézeteiket ország-világ előtt, és még kevesebben értenek egyet a rasszista állításokkal azok közül, akikre vonatkoztatják ezeket. Nem adnak ki az érintettek szóló lapokat, romantikus és ismeretterjesztőnek szánt könyveket, amelyekben a másságot hangsúlyozzák és erényként tüntetik fel Nem buzdítják arra az olvasókat, hogy ne is vágyjanak az egyenlőségre, hiszen megvan mindenük. Jobb társaságban nem szokás az érintettek füle hallatára rasszista vicceket megereszteni, majd elvárni, hogy ők is velünk nevessenek. Aki ilyen nézeteket hirdet, az rendszerint nem kap katedrát, tudományos fokozatot, nem nyer állami kitüntetést. Ma már komolyan vehető embernek eszébe sem jutna népcsoportokat általánosító megjegyzésekkel minősíteni. (Persze ahogy mindenre, ezekre is akad példa, de szerencsére korántsem általános jelenség.)


Szólj hozzá!

Címkék: gender feminizmus nők esélyegyenlőség üvegplafon nemek közötti egyenlőség

A bejegyzés trackback címe:

https://nugat.blog.hu/api/trackback/id/tr486736519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása